Zasmakować w Małopolsce

zasmakuj-malopolska

Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich Województwa Małopolskiego jest organizatorem kampanii „Zasmakuj w Małopolsce” promującej małopolskie produkty regionalne.

W trakcie kilkudziesięciu imprez można będzie spróbować tradycyjnych przysmaków, z których słynie region. Województwo Małopolskie uzyskało najwięcej certyfikatów UE- Chronionej Nazwy Pochodzenia i Chronionego Oznaczenia Geograficznego. W Małopolsce zarejestrowano dotychczas 10 produktów wyróżnionych tymi oznaczeniami: Bryndza Podhalańska, Oscypek, Redykołki, Suska sechlońska, Kiełbasa lisiecka, Obwarzanek krakowski, Jabłka łąckie, Chleb prądnicki, Karp zatorski, Fasola z Doliny Dunajca.

Oto lista imprez, na których znajdą się stoiska Małopolski:
29 kwietnia 2012 - Wybór Chłopa Roku, 12-13 maja 2012 - Święto kwitnącej jabłoni, 9-10 czerwca 2012 - Półfinał Małopolskiego Festiwalu Smaku, 1 lipca 2012 - Zwyk bacowski, 6-8 lipca 2012 - Święto karpia, 22 lipca 2012 - Święto owoców i produktów pszczelich, 29 lipca 2012 - Małopolskie Święto czosnku, 12 sierpnia 2012 - Festiwal oscypka i serów wszelakich, 19 sierpnia 2012 - Święto Powiśla Dąbrowskiego, sierpień 2012 - Dożynki Wojewódzkie, 25-26 sierpnia 2012 - Finał Małopolskiego Festiwalu Smaku, 2 września 2012 - Małopolskie Święto Warzyw, 2 września 2012 - Święto kiełbasy lisieckiej, 8-9 września 2012 - Święto fasoli, 9 września 2012 - Charsznickie Dni kapusty, 14-16 września 2012 - Dni Huculskie, 16 września 2012 - Święto suszonej śliwki, 21-23 września 2012 - Babiogórska jesień, 30 września 2012 - Święto Ziemniaka, 7 października 2012 - Małopolski Festiwal Zielononóżki.

Źródło: Wrota Małopolski

Odsłon artykułów:
17394532

Odwiedza nas 209 gości oraz 0 użytkowników.

Top
W tej witrynie używane są cookies. Możesz je wyłączyć, ale strony mogą nie działać poprawnie. Więcej informacji…