Najlepsze smaki okolicy

 
Wystawcy z czterech powiatów regionu zaprezentowali swoje produkty podczas półfinału 9. Małopolskiego Festiwalu Smaku w Tarnowie. Wyróżnienie przypadło dla produktu Schab nadziewany z Burzyna.
 
O wydarzeniu pisaliśmy w zapowiedzi Imprezowy weekend. Swoje produkty w Tarnowie zaprezentowali wystawcy z powiatu tarnowskiego, dąbrowskiego, brzeskiego i bocheńskiego. Laureatom konkursu i plebiscytu nagrody wręczył Stanisław Sorys z zarządu województwa.
 
Wśród finalistów plebiscytu znaleźli się m.in.:
Kategoria „Tradycyjne Specjały”: Lokalna Grupa Działania Dunajec – Biała z Zakliczyna, produkt: Ciasto fasolowe
Kategoria „Smakołyki z Legendą”: Pasieka Wędrowna Burnat z Gromnika, produkt: Miód akacjowy

Konkurs zwyciężyło Gospodarstwo Pasieczne „Pasieka u Kiejdów” z Bochni za  produkt: Miód rzepakowy. Natomiast wyróżnienie otrzymał Zakład Masarski „Amigos” z Burzyna za Schab nadziewany z Burzyna.

 

Odsłon artykułów:
17382208

Odwiedza nas 155 gości oraz 0 użytkowników.

Top
W tej witrynie używane są cookies. Możesz je wyłączyć, ale strony mogą nie działać poprawnie. Więcej informacji…