Najlepsze smaki okolicy
Wystawcy z czterech powiatów regionu zaprezentowali swoje produkty podczas półfinału 9. Małopolskiego Festiwalu Smaku w Tarnowie. Wyróżnienie przypadło dla produktu Schab nadziewany z Burzyna.
O wydarzeniu pisaliśmy w zapowiedzi Imprezowy weekend. Swoje produkty w Tarnowie zaprezentowali wystawcy z powiatu tarnowskiego, dąbrowskiego, brzeskiego i bocheńskiego. Laureatom konkursu i plebiscytu nagrody wręczył Stanisław Sorys z zarządu województwa.
Wśród finalistów plebiscytu znaleźli się m.in.:
Kategoria „Tradycyjne Specjały”: Lokalna Grupa Działania Dunajec – Biała z Zakliczyna, produkt: Ciasto fasolowe
Kategoria „Smakołyki z Legendą”: Pasieka Wędrowna Burnat z Gromnika, produkt: Miód akacjowy
Konkurs zwyciężyło Gospodarstwo Pasieczne „Pasieka u Kiejdów” z Bochni za produkt: Miód rzepakowy. Natomiast wyróżnienie otrzymał Zakład Masarski „Amigos” z Burzyna za Schab nadziewany z Burzyna.