Małopolski smak- finał za nami
Producenci zaprezentowali blisko 60 produktów i potraw. Publiczność wybrała najlepsze produkty i dania Małopolski: razowiec lipnicki z masłem ziołowym z Lipnicy Murowanej („Ekologiczny przysmak”), sernik jurajski z Kwaśniowa Górnego ("Tradycyjne specjały"), filet śledziowy po wiejsku z Poskwitowa („Smakołyki z legendą”), zupa ziemniaczana z kurdybankiem z Andrychowa („Jak u mamy” ). W pokazie gotowania „na żywo” wygrała pierś z gęsi zatorskiej z buncem z Nowego Targu.
Jury konkursowe wybrało natomiast: 1. kozinę z sosem miętowym z Juraszowej (Grand Prix konkursu „Małopolski Smak”), 2. sernik jurajski z Kwaśniowa Górnego oraz 3. kiełbasę tuchowską z zakładu Masarskiego „Amigos” z Burzyna. Kiełbasa jest najwyżej ocenionym produktem z naszej okolicy, powiatu i regionu.
Za rok kolejna edycja konkursu.