Najlepsze smaki Małopolski w 2013 roku

 
Za nami wielki finał 9. Małopolskiego Festiwalu Smaku. Zgromadził on na krakowskim Kazimierzu producentów żywności, ekspertów, kucharzy i przede wszystkim – smakoszy. Uznanie zdobył schab z Burzyna.
 
Na placu Wolnica pojawili się zwycięzcy lokalnych półfinałów tegorocznej edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku. Producenci zaprezentowali prawie 60 produktów i potraw. Przyznano nagrody w czterech kategoriach: „Ekologiczne przysmaki”, „Tradycyjne specjały”, „Smakołyki z legendą” oraz „Jak u mamy” .
Podniebienia konkursowego jury podbił w tym roku żur od Piskorka z Nowej Wsi zdobywając Grand Prix konkursu „Małopolski Smak”. Wyróżnienie zdobył natomiast schab nadziewany z Burzyna z firmy Amigos.
Podobny artykuł: Najlepsze smaki okolicy.

Tegoroczny wielki finał odbył się we współpracy z Alma Market SA. – Partnerem Strategicznym Małopolskiego Festiwalu Smaku. Dzięki niedawno podpisanemu porozumieniu o współpracy pomiędzy Województwem Małopolskim i Alma Market S.A. mieszkańcy całej Polski będą mogli już pod koniec roku smakować małopolskie specjały, które będzie można nabyć w całorocznej sprzedaży w Delikatesach Alma, o czym informowaliśmy w artykule: Małopolskie smaki w sklepach Almy.
 
Ryglice-okolice.pl - piszemy także o tym, o czym inni nie informują
 
Odsłon artykułów:
17390704

Odwiedza nas 194 gości oraz 0 użytkowników.

Top
W tej witrynie używane są cookies. Możesz je wyłączyć, ale strony mogą nie działać poprawnie. Więcej informacji…